locatie, filmzaal en café

Wat je kunt verwachten

Faciliteiten

Locatie

Het Filmhuis is te vinden in de Lethmaetstraat 45, op de eerste etage van een sfeervol historisch schoolgebouw in de wijk Korte Akkeren. Er is ruim (gratis) parkeergelegenheid om de hoek.

Toegankelijkheid

Het Filmhuis is alleen bereikbaar via een trap en is daardoor beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers en minder-validen. Wel is er een traplift aanwezig. Boven is alles gelijkvloers en in de filmzaal is plek voor een rolstoel. Er is in het pand geen invalidentoilet.

Filmzaal

Het Filmhuis beschikt over één filmzaal met 70 stoelen op een oplopende tribune zodat elke bezoeker goed zicht en geluid geniet.

Projectietechniek

Wij vertonen onze films op professionele (digitale) cinema-apparatuur (DCI) met een hoge resolutie van 4K en een contrastrijke laserlamp. Het digitale (surround-)geluid komt van een Dolby 5.1-installatie.

Foyer en bar

Aan onze foyertafels (inclusief de stamtafel) is plek voor 56 stoelen. Met onze klassieke Italiaanse koffie-machine op de bar bereiden we espresso, cappuccino, koffie verkeerd en natuurlijk gewone koffie. De smakelijke koffiebonen die we daarvoor vers malen zijn biologisch en fair-trade (Rainforest Alliance) en zelfs CO2-neutraal gebrand. Aan de bar wordt verder een ruime keus aan (non)alcoholische drankjes geschonken.

Ventilatie

Onze installatie blaast continu verse lucht de filmzaal in. Afgezogen lucht wordt niet hergebruikt en een CO2-sensor verhoogt de ventilatie als er veel mensen in de zaal zitten. Dat geldt ook voor de afzuiging van de foyer. Tenslotte hebben alle (drie) toiletten ook continue afzuiging.

Over ons

een organisatie met een doel

Onze stichting

Het Filmhuis is een non-profit zonder subsidie, wordt gerund door vrijwilligers, heeft een mooi doel en is bovendien een erkend goed doel.

Lees verder  

Culturele ANBI

Het Filmhuis voordelig steunen

Hoe schenken werkt  

Over ons

Non-profit dankzij inzet van velen

Vrijwilligers

Filmhuis Gouda is een vrijwilligersorganisatie. En we zijn altijd wel op zoek naar nieuwe medewerkers. Lijkt je dat wat, meld je dan aan!

Lees verder  

Over ons

Jouw gegevens en de AVG

Cookies en Privacy

Onze site plaatst geen cookies, alleen op het moment dat je een kaartje koopt. Over hoe we omgaan met gegevens, lees je in onze Privacy-verklaring.

Lees verder  

netwerk

In Gouda kijken naar Europa

Hallo

Vraag of opmerking?

Mail of bel ons