Over ons

een organisatie met een doel

Onze stichting

Filmhuis Gouda is hét filmtheater van Gouda en omstreken, waar je zeven dagen per week terecht kunt voor kwaliteitsfilms uit het arthouse-circuit.

45+

Het Filmhuis bestaat al meer dan vijfenveertig jaar en is sinds 1979 onafgebroken gevestigd aan de Lethmaetstraat 45, eerst in één schoollokaal en inmiddels op de hele eerste etage van een sfeervol historische schoolgebouw in de wijk Korte Akkeren.

Stichting en vrijwilligers

Als non-profit draait Stichting Filmhuis Gouda op de enthousiaste inzet van veel vrijwilligers. Die maken het mogelijk dat we elke dag zowel overdag als 's avonds films kunnen vertonen. Misschien is het iets voor jou? 

Zo kan het Filmhuis al jaren een breed scala aan kwaliteitsfilms bieden aan de bewoners van Gouda en de regio, zonder subsidie van gemeente, provincie of landelijke overheid. Voor het vertonen van flink wat Europese films draagt Europa Cinemas een steentje bij.

Cinema

Het doel van de stichting is om artistiek waardevolle films, die elders niet of nauwelijks aan bod komen, te vertonen voor een zo gemêleerd mogelijk Gouds publiek. En natuurlijk hopen we dat onze passie voor cinema een beetje besmettelijk is.

Over je eigen grenzen kijken

Naast de diversiteit van ons filmaanbod zetten we film graag in voor verbinding, een ander perspectief, onderling begrip en het bespreekbaar maken van soms lastige onderwerpen. Iets moois bereiken. Dat doen we soms met gasten en nagesprekken en speciale, besloten voorstellingen, maar ook gewoon met onze reguliere programma. Blijf daarom na de film nog gezellig napraten in de foyer. Geef die film even wat bezinktijd. Met Happy Hour en 30% korting op je drankje, helpen we daar graag bij.

Pashouders en donateurs

Naast onze vrijwilligers kan het Filmhuis bestaan door bezoekers en speciaal door onze vele pashouders. Onze stichting is een erkend goed doel (als ‘culturele ANBI’) waardoor jouw eventuele giften fiscaal voordelig zijn.

Culturele ANBI

Het Filmhuis voordelig steunen

Hoe schenken werkt  

Over ons

Non-profit dankzij inzet van velen

Vrijwilligers

Filmhuis Gouda is een vrijwilligersorganisatie. En we zijn altijd wel op zoek naar nieuwe medewerkers. Lijkt je dat wat, meld je dan aan!

Lees verder  

Over ons

Jouw gegevens en de AVG

Cookies en Privacy

Onze site plaatst geen cookies, alleen op het moment dat je een kaartje koopt. Over hoe we omgaan met gegevens, lees je in onze Privacy-verklaring.

Lees verder  

netwerk

In Gouda kijken naar Europa

Hallo

Vraag of opmerking?

Mail of bel ons