EXTRA NIEUWSBRIEF   

   

Geschikte gasten vinden bij speciale voorstellingen is niet altijd makkelijk. Soms is het kort dag, maar bijna altijd lukt het toch. Deze maand is dat ook zo bij de docu van Movies that Matter, die we komende dinsdag draaien (30 april). Er zijn maar liefst vier mensen te gast om het onderwerp van deze film te belichten vanuit een Gouds perspectief.   

De vraag in de film is wat je als stad kan doen met (straat)geweld en problematisch gedrag. Het gaat hier overigens om geweld in een persoonlijke en sociale context. Terwijl de documentaire The Body Politic zich richt op de stad Baltimore in de VS en het bijzondere (straat)werk daar, kijken de sprekers die in het Filmhuis aanschuiven naar deze problemen in ónze stad, op basis van eigen praktische ervaringen.

Een medewerker van Kwadraad Gouda en iemand van Stichting KernKracht doen dat vanuit hun maatschappelijke rol. Daarnaast zullen twee BOA's van de Gemeente Gouda vertellen over hun dagelijkse straatwerk.

Kwadraad Gouda
biedt mensen hulp via Wijkteams maar zij hebben ook de Sociaal Raadslieden, een Papierwinkel en Opvoedbureau en werken aan Buurtbemiddeling, naast andere zaken als ontmoetingscentra. De Walvis in Korte Akkeren, vlak bij het Filmhuis, is er een van.

Stichting Kernkracht
richt zich op psychische, sociale en maatschappelijke gezondheid. Zij komen op voor de belangen van mensen die te maken hebben met een psychische kwetsbaarheid, verslaving en voor dak- en thuislozen in Midden-Holland.

In het nagesprek gaan deze gasten in op wat er al gebeurt in Goudse wijken en wat er meer nodig is. En daarbij is ruimte voor vragen en opmerkingen vanuit de zaal. Als afsluiting nodigen we iedereen graag uit om in de foyer met elkaar na te praten. Tijdens Happy Hour krijgt u dan 30% korting op consumpties. 

Hopelijk tot dinsdag!
  

NB
: deze film is Engels gesproken en ENGELS ONDERTITELD   
   

UITGEBREIDE INFO EN KAARTJES: klik hieronder…  
   

Movies that Matter

De buurt in tegen geweld

The Body Politic

Dinsdag 30 april: deze maand een documentaire die de jonge burgemeester van Baltimore volgt, een arme stad die gebukt gaat onder een epidemie van dodelijk geweld. Hij wil het over een heel andere boeg gooien met een bijzondere en bewerkelijke aanpak, waarvoor hij bovendien van anderen geen ondersteuning krijgt. Voor het nagesprek zijn maar liefst vier mensen te gast om het onderwerp van deze film te belichten vanuit een Gouds perspectief.

© 2024 Filmhuis Gouda