EXTRA zomer-NIEUWSBRIEF   

   

Welkom in de Filmzomer: dubbele korting voor pashouders

Iedereen die in mei naar de film is geweest ontving van ons een gratis cadeau-kaartje voor de Filmzomer. Vanaf vandaag kan je daar gebruik van maken (t/m 30 september). 

Ook vandaag introduceren we nog een (zonnig) cadeau, voor iedereen met een pasje van het Filmhuis: deze zomer kun je met jouw pas met dubbele korting naar alle films. Je betaalt deze maanden (t/m 30 september) dus niet €2 maar €4 minder voor een kaartje! Net als bij onze mei-actie hoef je daar niks speciaals voor te doen.
   

En alle Specials nog iets specialer

Omdat het ons bovendien wel passend leek bij een Filmhuis-pas, veranderen we daar nog iets aan: voortaan krijg je met jouw pas gedurende het hele jaar bij alle eenmalige voorstellingen en specials ook die dubbele korting. Omdat film ons na aan het hart ligt en juist speciale voorstellingen vaak grote indruk maken.

Die specials zijn bijvoorbeeld films met regisseurs, Q&A's en gastsprekers, een workshop of filmquiz. Zoals a.s. dinsdagavond 4 juni de eenmalige vertoning van de mooie boekverfilming Origin, die dan ingeleid wordt door filmkenner/-journalist Gerlinda Heywegen, met achteraf bovendien smakelijke hapjes in de foyer.
 

Alvast een fijne zomer gewenst en veel filmplezier!
   

NB: de jaarbijdrage van de pasjes verandert niet, alleen de kortingen worden verruimd.
       

Special Slavernijverleden

De wortels van discriminatie

Origin

Filmkenner Gerlinda Heywegen leidt deze emotionele en ‘openbarende’ fictiefilm in en bespreekt daarbij ook de bestseller van Pulitzerprijs-winnaar Isabel Wilkerson. In dit pakkende drama zien we hoe haar boek tot stand kwam in een zware periode in haar leven, en haar analyse van de samenhang tussen racisme, antisemitisme en het kastenstelsel. Ze reist daarvoor van de VS naar Duitsland (en onderzoekt de Holocaust) en naar India. Met een nagesprek in de zaal en daarna in de foyer heerlijke hapjes van Dushi.

© 2024 Filmhuis Gouda