mtm_logo_rgb_zonder_tekst_vierkant.jpg mensenrechten

Movies that Matter - on TOUR (2022-2023)

Movies that Matter On Tour is een spin-off van het grote Movies that Matter Festival dat elk jaar in maart plaatsvindt in Den Haag.

In samenwerking met zeventien filmtheaters door heel Nederland presenteert de tour van oktober t/m mei elke maand één voorstelling van een spraakmakende fictiefilm of documentaire uit de festivalselectie. Het zijn films waarin maatschappelijke kwesties en mensenrechten centraal staan en die aanzetten tot nadenken. Daarbij verzorgt een lokale Goudse On Tour-groep telkens een inleiding of een nagesprek, vaak met een speciale gastspreker. 

In oktober 2022 draait de Canadese Oscar-inzending ETERNAL SPRING. Deze spannende combinatie van docu en animatie verteld het verhaal van een groep falun gong-leden die het in 2002 lukte tijdelijk de Chinese staatstelevisie te kapen. Een gewaagde daad die duur werd betaald.

In november volgt de documentaire REBELLION van Maia Kenworthy en Elena Sánchez Bellot, een fascinerende kijk achter de schermen van klimaatactiegroep Extinction Rebellion. 

ERASING FRANK van Gábor Fabricius vertelt in december het verontrustende verhaal van een Hongaarse punkzanger ten tijde van het communistisch regime van de jaren '80.

In januari toont de documentaire THE THERAPY van Zvi Landsman een eerste blik op ‘conversietherapie’ in Israël. Een open en kwetsbaar portret van twee mannen die moeite hebben te zijn wie ze willen zijn.

De films van februari t/m maart worden binnenkort gekozen.

NB: Alle films in deze reeks zijn speciaal geïmporteerd en Engels ondertiteld.