qr_code.jpg toegang met een QR-code

Toegangs-check

Op deze pagina vertellen we je meer over de corona-toegangscheck, relevante details en hoe het in de praktijk in z'n werk gaat.


Net als bij andere horeca en culturele instellingen, geldt t/m 24 februari ook in het Filmhuis een corona-toegangs-check.

We vragen alle bezoekers bij de entree naar een geldige QR-code en een geldig identiteitsbewijs. Zonder beide is toegang niet mogelijk. 

Goed om te weten: onze medewerkers krijgen geen medische informatie van u te zien.

Deze extra handelingen zullen voor u en voor onze medewerkers ongetwijfeld even wennen zijn. De ontvangst zal wat langer duren maar het gebouw gaat al 30 minuten voor de film open. U hoeft zich geen zorgen te maken: we starten de film pas als iedereen binnen is en een drankje heeft kunnen bestellen.

Dank voor uw begrip en veel plezier bij de film.


- - - -
:: PRAKTISCHE INFORMATIE

Entree
We vragen u eerst naar uw QR-code en uw identiteitsbewijs. Houd deze alvast bij de hand. Daarna scannen we uw e-ticket.

Zoals altijd: voorkom teleurstelling en plan uw bezoek zorgvuldig. Kom tijdig, maar niet te vroeg, zeker wanneer het regent.

Na de film-start is geen toegang mogelijk, ook niet als u aanbelt.


QR-code
Laat de QR-code zien met de CoronaCheck-app op uw smartphone of tablet. Deze kunt u downloaden op de App Store (Apple) of de Google Play Store. Informatie hierover leest u op www.coronacheck.nl 

U kunt ook het papieren formulier tonen, dat u kunt downloaden via www.coronacheck.nl  U kunt het formulier ook telefonisch aanvragen, bijvoorbeeld als u geen printer of geen DigiD heeft. Bel dan de corona-helpdesk: 0800-1421. Het kan wel vijf dagen duren voordat u deze ontvangt.

Let op: uitsluitend een geldige QR-code biedt toegang. Alle andere bewijzen, zoals bijvoorbeeld het gele vaccinatieboekje, gelden niet. Hierover is geen discussie mogelijk, zoals verderop wordt toegelicht.


Gratis WiFi
In het Filmhuis is gratis WiFi. Het netwerk heet "FHG-gast". Een wachtwoord is niet nodig. Heeft u een smartphone, probeer thuis dan alvast even uit of de QR-code in de app goed werkt.


Privacy
Bij het scannen zien onze medewerkers alleen een groen scherm of een rood scherm. Bij het groene scherm verschijnt een beperkt aantal gegevens, die met uw identiteitsbewijs overeen moeten komen. Wij krijgen dus geen medische gegevens te zien.

Bij een rood scherm kunnen we u geen toegang verlenen. Wij kunnen op geen enkele manier beoordelen waarom het scherm rood wordt, en kunnen ook niet met u in discussie gaan over de rechtmatigheid daarvan.

Wij zijn op dit vlak niet coulant – behalve met het inruilen van uw kaartje – ook omdat al onze (andere) bezoekers erop moeten kunnen vertrouwen dat alleen mensen met een geldige QR-code binnengelaten worden.

Er wordt bij het scannen geen gebruik gemaakt van locatiegegevens en uw gegevens worden nergens centraal opgeslagen. Zie ook coronacheck.nl


Ticket retour
Mocht u door een rood scherm bij het scannen van de QR-code de voorstelling niet kunnen bezoeken, dan krijgt u uw kaartjes retour in de vorm van een tegoed. Op uw e-ticket leest u hoe dit werkt.


Gezondheid
Ook met de toegangs-check blijft het volgende gelden:

Heeft u op de dag van uw filmbezoek ziekteverschijnselen, zoals koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid? Blijf dan thuis. Bent u in aanraking geweest met iemand die corona heeft? Neem het zekere voor het onzekere en doe een test.


Jonger dan 13?
Ben je 12 jaar of jonger, dan hoeven wij geen QR-code te scannen. Bij twijfel over je leeftijd, is het wel nodig een ID-bewijs te laten zien.