filmblik_groot_error.jpg uw e-ticket kopen

Hulp bij e-tickets kopen

De stoelen in onze filmzaal staan op het moment ongebruikelijk opsteld. Hoe u een kaartje koopt en uw plek kiest wijkt daarom iets af van wat u wellicht gewend bent.

Goed om te weten als u online een e-ticket wil kopen:


:: ZAALINDELING
Ongebruikelijk: één ticket = twee stoelen

In de filmzaal treft u vijftien ruim uit elkaar geplaatste plekken aan, met telkens twee stoelen en een klein tafeltje ernaast. In het Filmhuis koopt u altijd een kaartje voor zo'n ‘stoel-duo’ en dus niet voor losse stoelen, zoals elders gebruikelijk.

Uw kaartje betreft zelfs een stoel-duo als u alleen komt! U zit dus nooit naast een vreemde, hoogstens naast een lege stoel in uw 'eigen' stoel-duo. Wanneer u één stoel-duo heeft gekocht voor één persoon, rekenen we daar overigens geen toeslag voor. Mocht u dat bezwaarlijk vinden, neem dan gerust een extra drankje bij de bar.

Met deze ongebruikelijke stoelopstelling gaat ook het (online) kopen van een kaartje net wat anders. Hoewel er in feite dertig stoelen in de zaal staan, kiest u op de zaal-plattegrond uit vijftien plekken – elk blokje stelt immers één stoel-duo voor.


:: UW E-TICKET KOPEN
Kies uw plek, betaal online en ontvang uw kaartje per e-mail.

Een kaartje kopen op deze website kan via het menu KAARTJES, boven aan de pagina. Als u in het menu klikt op Koop uw e-ticket, krijgt u een chronologisch overzicht van alle komende filmvoorstellingen. Klik daarin op de voorstelling van uw keuze.

In drie stappen regelt u vervolgens uw e-ticket:

Stap 1: aantal kiezen
U voert het gewenste aantal "kaartjes" in, niet het aantal personen!
Hierbij staat éen kaartje voor twee stoelen (een zgn. stoel-duo).

Direct onder "aantal kaartjes" staat een menu waarin u moet kiezen voor hoeveel personen u een stoel-duo koopt, en voor welk tarief. Klik hierop en selecteer een van de volgende opties:

- 2 personen in één stoel-duo (19,60)
- 1 persoon in één stoel-duo (9,80)
- 2 donateurs in één stoel-duo (15,60)
- 1 donateur in één stoel-duo (7,80)
- 1 donateur en 1 niet-donateur in één stoel-duo (17,60)

Stap 2: een plek kiezen
Er zijn dertig stoelen in de zaal, maar op het zaalplattegrondje onderaan kiest u uit vijftien blokjes. Elk blokje staat hier voor één stoel-duo, waarin u ofwel met z'n tweeën naast elkaar zit, ofwel alleen (naast een lege stoel). Rond de keuze af door te klikken op de knop “In mandje”.

Stap 3: controleren en betalen
In het volgende schermpje ziet u een overzicht van uw bestelling. U kunt hier nog kaartjes verwijderen of uw stoelkeuze aanpassen. Mocht u een kortingscode hebben, vul deze dan in het betreffende vakje in (en klik op activeren). Nadat u uw email-adres heeft ingevuld, kunt u vervolgens betalen via iDeal, creditcard of Nationale Bioscoopbon.

Klaar!
U kunt het e-ticket (dat u als bijlage in uw mailbox ontvangt) thuis uitprinten en meenemen bij uw filmbezoek. Het wordt bij de entree gecontroleerd. U kunt uw e-ticket i.p.v. afgedrukt op papier ook op uw smartphone 'aanbieden'.

Veel plezier bij de film.


:: VOOR DE VOLLEDIGHEID

Voor een e-ticket is een emailadres vereist. U ontvangt uw online kaartje namelijk in uw Inbox.

Als u een kaartje met korting koopt (bijv. als donateur) moet u ter controle in het Filmhuis altijd het bijbehorende pasje kunnen tonen.

Voor uw donateurskorting, moet u al meteen in de eerste stap, direct onder Aantal kaartjes, op het menu klikken en de juiste keuze maken. U kunt hier dan kiezen voor:
- 1 donateur in één stoel-duo (7,80)
- 1 donateur en 1 niet-donateur in één stoel-duo (17,60)
- 2 donateurs in één stoel-duo (15,60)

In de volgende stap (het overzicht van uw bestelling, het Mandje), kan dat niet. NB: het vakje Kortingscode in deze stap is bedoeld voor digitale tegoedbonnen en kadobonnen, niet voor donateurskorting.

Als u met z'n tweeën naar de film wil komen en samen wil zitten, koopt u samen in één bestelling een stoel-duo (en verrekent de kosten eventueel met elkaar). U kunt niet apart van elkaar, in twee losse bestellingen, elk één losse stoel van zo'n stoel-duo kopen.

Komt u met meer dan twee personen, dan kiest u bij aantal kaartjes meer dan "1". U koopt dan meer stoel-duo's. U komt niet allemaal direct naast elkaar te zitten.

Als u geen internet heeft of niet online kunt betalen, maar ook als u geen printer èn geen smartphone heeft, dan kunt u uw kaartje 'op papier' kopen aan de balie van het cadeau-winkeltje Jantje zag eens pruimen hangen aan de Dubbele Buurt in Gouda.

Sinds de metamorfose van het Filmhuis in 2020 verloopt uw filmbezoek wat anders dan voorheen. Lees vooraf wat dat inhoudt.