kassa.jpg Informatie

Tips voor online reserveren

Makkelijk reserveren kan ook via telefoon of tablet. Zie hiervoor de uitleg over onze mobiele website/App voor smartphones.


Online reserveren kan op verschillende manieren:

U weet al welke film u wilt zien.
Ga dan rechtstreeks naar de lijst met alle films die zijn geprogrammeerd. Klik daar op een filmtitel en kies vervolgens de voorstelling van uw keuze.

U moet nog een film of voorstelling kiezen.
Kijk dan eerst naar ons programma-overzicht van deze week, deze maand of volgende maand (of zelfs de maand daarna). Daar kunt u bij elke voorstelling op een blauwe R klikken om rechtstreeks te reserveren, of eerst op de filmtitel om meer te lezen over de film. Op elke filmpagina kunt u voor de betreffende film reserveren door te klikken op een blauwe R.

U zoekt een jeugd- of familiefilm?
Er is een apart programma-overzicht voor jeugdfilms. Ook daar kunt u reserveren door op een blauwe R te klikken.


Een reservering kunt u op twee manieren veranderen of annuleren:

U heeft uw reserveringsnummer bij de hand.
Via een online formuliertje kunt u uw reservering wijzigen of annuleren. U heeft hiervoor uw reserveringsgegevens nodig (e-mailadres en reserveringsnummer).

Geen reserveringsnummer paraat?
Zoek in uw mailbox de bevestigingsmail die u heeft ontvangen na uw reservering. Klik vervolgens op het betreffende linkje in de mail om te uw reservering te wijzigen of annuleren.


Tip: Volle voorstelling? Probeer het later nog eens!

Soms zijn bij populaire voorstellingen alle plekken gereserveerd. In de praktijk komen echter (vaak zelfs één à twee dagen voor de voorstelling) kaartjes vrij, doordat gereserveerde tickets worden geannuleerd. Kijk later zo nu en dan op de website voor de actuele beschikbaarheid.

Ook als u voor een voorstelling niet meer kunt reserveren, zijn in de praktijk vaak niet alle plekken bezet: vaak komen uiteindelijk enkele mensen niet opdagen (terwijl zij hun reservering niet hebben geannuleerd).

Wanneer u zich dan zo'n veertig minuten voor de voorstelling bij de kassa in het filmhuis meldt, komt u op een wachtlijst en maakt u vaak alsnog gerede kans op een plekje.