The Quiet Girl

(An Cailín Ciúin)

Tijden en tickets

geen voorstellingen op het programma

Ierse Oscar-inzending

Groene weides vol genegenheid

The Quiet Girl (An Cailín Ciúin) is het ingetogen en betoverende debuut van de Ierse regisseur Colm Bairéad. De film vertelt een universeel verhaal over het vinden van je eigen plek, gezien door de ogen van de jonge Cáit. Zowel de Ierse taal als het prachtige landschap kleuren haar wereld. Ierland 1981. Met opnieuw een kind op komst, is er voor de jonge, introverte Cáit (Catherine Clinch) niet voldoende plek bij haar ouders. Ze wordt voor een zomer naar familie op het platteland gestuurd, waar ze liefdevol wordt opgevangen door tante Eibhlín (Carrie Crowley). Cáit's stugge oom Seán (Andrew Bennett) heeft meer moeite moeite met haar aanwezigheid. Langzamerhand ontdekt Cáit dat er ook in dit huis geheimen zijn. Toch bloeit ze open, maar aan elke zomer komt een einde. The Quiet Girl was genomineerd voor de Oscar voor Beste Internationale Film. Eerder was het al de grote winnaar bij de Irish Film and Television Awards (onder andere Beste Film en Beste Regisseur). The Quiet Girl kreeg in The Guardian vijf sterren: 'A deeply moving tale of rural Ireland already feels like a classic.'

Regie: Colm Bairéad Met: Catherine Clinch, Carrie Crowley, Andrew Bennett, Michael Patric Informatie: 2022

NRC

'Hartverscheurend, een triomf'

Volkskrant

'Uiterst effectvolle debuutfilm'

VPRO cinema

'Prachtig ingetogen drama'

Alle films en voorstellingen

Via homepage en de filmagenda

Hoe vind ik mijn film?

Op de Homepage staan alle films. In de Filmagenda vind je alle voorstellingen voor vandaag en morgen waar je kunt doorklikken naar het overzicht van alle dagen. Met het kalendertje spring je meteen naar een bepaalde datum. En als achtervang is er een zoekfunctie.

Lees verder  

Naar de film

In het Filmhuis is geen kassa

Kaartje vooraf kopen

U kunt het Filmhuis alleen bezoeken met een vooraf gekocht kaartje. In het Filmhuis is geen filmkassa meer en reserveren is niet mogelijk. Bij het kopen van uw e-ticket kiest u meteen uw stoel. Dat kan makkelijk online op onze website, maar ook aan de balie van het cadeau-winkeltje ‘Jantje zag eens pruimen hangen’ aan de Dubbele Buurt in Gouda.

Klap uit  

Lees verder  

online kassa

Tarief en stoel kiezen, betalen, mailbox checken

Hulp bij e-tickets

Een filmkaartje kopen kan op deze site. Kies een voorstelling door op een rood blokje te klikken in de filmagenda of op de filmpagina. Je komt dan in ons ticketsysteem. Een e-ticket is daar zo geregeld. We leggen graag stap voor stap uit hoe dat gaat…

Lees verder  

Naar de film

Het leukste cadeau in het donker

Een film cadeau

Koop online een Filmhuisbon om cadeau te geven. Je kunt het bedrag zelf kiezen. De enige andere cadeaubon die je bij ons kunt verzilveren is de Nationale Bioscoopbon.

Lees verder  

kortingskaart of twee…

Een leuke manier om ons te steunen

Filmpassie

Met een kortingspas steun je het Filmhuis en betaal je €2 minder voor een filmkaartje.

Lees verder  

tarieven en retourbeleid

De cost gaat voor de baet uit

Entreeprijzen

Naast het standaard-tarief bestaan nog andere entreeprijzen en kortingen. Soms is er een toeslag. En ben je verhinderd, dan kunnen we je een tegoedcode sturen voor een volgend bezoek.

Lees verder  

Hallo

Vraag of opmerking?

Mail of bel ons  

netwerk

In Gouda kijken naar Europa