Tár

de wereld van top-orkesten

Tijden en tickets

geen voorstellingen op het programma

Cate Blanchett in misschien wel haar beste rol ooit, als internationale ster-dirigent die haar tanden zet in een volgend concert en een volgende generatie musici. Veel controverse voor Todd Field (LITTLE CHILDREN): had hij een vrouwelijke maestro ‘mogen’ kiezen om ‘toxisch leiderschap’ te tonen? Het gaat echter over meer in dit fascinerende drama in de wereld van klassieke muziek en toporkesten.

Regie: Todd Field

Met: Cate Blanchett, Nina Hoss, Noémie Merlant, Julian Glover

Informatie: 2022

Volkskrant

In het grandioos goede ‘Tár’ worden de regels en afgronden van de macht minutieus verkend.” -- “Cate Blanchett speelt de rol van in opspraak geraakte dirigent met virtuositeit én tragiek.

NRC

Is dirigent Lydia Tár alleen jager of toch ook prooi?“ -- “Tár gaat over meer dan gender, #MeToo of rollenpatronen in klassieke muziek. Het werd niet voor niets de meest besproken film in de VS van het afgelopen jaar.

AD

Machtsgeil monster of slachtoffer van de cancelcultuur?” -- “Tár, goed voor zes Oscarnominaties waaronder voor hoofdrolspeler Cate Blanchett, is zo slim het oordeel door de kijker te laten vellen.

VPRO cinema

Een fijn bijtende parabel over #MeToo, waarbij de schurk nu eens vrouwelijk is” -- “Zes Oscarnominaties, waaronder – zeer terecht – eentje voor Blanchett, die volledig verdwijnt in de monsterlijke maestro.

Humo

Een verontrustende film die u meevoert naar een vreemde eindbestemming

Filmkrant

Tár is een gelaagde en nauwkeurige studie van een vrouw die haar leven uiteen ziet vallen door dezelfde overmoed die haar zo succesvol maakte.

Film

Koningin van Niendorf

Stereotypering en genderverwachtingen

Het is stil in Niendorf. Lea gaat niet mee op zomerkamp, zoals veel andere meisjes uit haar klas. Erg vindt ze dat niet, ze struint liever wat rond op haar fiets.

Hallo

Vraag of opmerking?

Mail of bel ons  

online kassa

Tarief en stoel kiezen, betalen, mailbox checken

Hulp bij e-tickets

Een filmkaartje kopen kan op deze site. Kies een voorstelling door op een rood blokje te klikken in de filmagenda of op de filmpagina. Je komt dan in ons ticketsysteem. Een e-ticket is daar zo geregeld. We leggen graag stap voor stap uit hoe dat gaat…

Lees verder  

Naar het Filmhuis

jouw bezoek in een notendop

Goed om te weten

De deur van het Filmhuis gaat pas 30 minuten voor aanvang van de film open – kom dus niet te vroeg, zeker niet bij regen. Na de filmstart is de voordeur gesloten en kunnen we je echt niet meer ontvangen, ook niet als je aanbelt. En na afloop van elke film is het Happy Hour (30% korting bij de bar).

Lees verder  

Naar de film

In het Filmhuis is geen kassa

Kaartje vooraf kopen

U kunt het Filmhuis alleen bezoeken met een vooraf gekocht kaartje. In het Filmhuis is geen filmkassa meer en reserveren is niet mogelijk. Bij het kopen van uw e-ticket kiest u meteen uw stoel. Dat kan makkelijk online op onze website, maar ook aan de balie van het cadeau-winkeltje ‘Jantje zag eens pruimen hangen’ aan de Dubbele Buurt in Gouda.

Klap uit  

Lees verder