pelle_waterdieven.jpg

Pelle en de waterdieven

Pelle en de waterdieven

In de kleurrijke animatiefilm PELLE EN DE WATERDIEVEN speelt een vrolijke Volkswagen Kever de hoofdrol. Pelle kan zich, als politieautootje, zonder meer meten met Cars, Brum en Bob de Bouwer. In zijn thuisland Noorwegen is hij al jarenlang razend populair: in boekjes, tv-series en speelfilms. Het eerste verhaal over dit pratende Kevertje werd bijna veertig jaar gelegen geschreven door ex-politieman Age Magnussen uit Bodø, een kustplaatsje hoog in Noorwegen. Het is nog steeds de omgeving waar Pelle in actie komt.
In PELLE EN DE WATERDIEVEN moet Pelle aan de slag nadat een dikke elektriciteitskabel gebroken is tijdens een onstuimige winterstorm. Bodø zit zonder stroom. Het lukt Pelle om een nieuwe kabel langs de bergen omhoog te trekken. Maar dan gaat het alsnog mis als de oude kabel naar beneden valt en Pelle raakt: die krijgt een enorme schok. Dat overleeft toch niemand? Pelle wel, hij krijgt er juist extra energie van en gaat voortaan als elektrisch autootje door het leven - benzine heeft híj niet meer nodig. Pelle gaat zich voortaan als duurzame auto inzetten voor een beter milieu, samen met zijn trouwe ottervriendin Oda.
Pelle komt op het spoor van twee waterdieven die buiten het dorp een stuwdam hebben gebouwd om schoon bronwater te verzamelen. Met dat bronwater vullen ze duizenden flesjes die ze in de zomer voor een fikse prijs willen verkopen. Daar moet Pelle toch echt een stokje voor steken.