knoester.jpg

Knoester

Knoester icon_trailer.png

De kleine Junior en zijn oudere broer Philip gaan verhuizen, van de drukke stad naar het rustige platteland. Hun ouders hebben daar voor veel geld een beeldschoon huis gekocht, ver van alle andere huizen. Ze vinden het allemaal even spannend. Maar als ze daar aankomen blijkt het huis nogal bouwvallig te zijn. Binnen de kortste keren zakt Junior door de vloer in zijn slaapkamer. Er moet heel wat geklust worden om alles weer in orde te brengen. En daar is geld voor nodig. Lastig, want de zaken van Junior’s vader lopen niet zo best. Hij verkoopt kleurige panty’s en maillots, maar daar zitten de mensen op het platteland niet op te wachten. Daarom besluit Junior’s moeder een baantje te nemen in de dorpswinkel.
Dat betekent wel dat Junior overdag alleen thuis is - hij is nog te jong om naar school te gaan. Saai, eenzaam, verdrietig? Nee hoor, want Junior heeft een bijzonder vriendje gevonden toen zijn vader een boom aan het snoeien was. Tussen het houtafval lag daar een tak die alleen met Junior kan praten: Knoester. Met dit vriendje leert Junior zijn nieuwe omgeving kennen. Knoester is een goede en grappige raadgever die hem door allerlei lastige en spannende avonturen heen helpt. Zo vechten ze met ‘draken’ in het donkere bos en ontmoeten ze een prinses op een paard die Junior’s hart steelt.
KNOESTER is het eerste deel over Junior en zijn pratende tak. Deel 2 en 3 zijn in de maak. De film, gebaseerd op de zeer gewaardeerde boeken van Anne-Cath Vestly, is in thuisland Noorwegen waanzinnig populair. De combinatie van live-action en animatie, de situering in de jaren zestig en de humor pakken bijzonder goed uit.