tamara_drewe.jpg

Tamara Drewe

Tamara Drewe icon_trailer.png

Regisseur Stephen Frears is bij velen bekend van zijn kassucces THE QUEEN, maar de Brit maakt al meer dan 25 jaar vooral furore met boekverfilmingen. Dat leverde niet alleen scherpe en bijtende films op als MY BEAUTIFUL LAUNDRETTE en DANGEROUS LIAISONS, maar ook erg leuke films als HIGH FIDELITY en THE VAN. Zijn nieuwste komedie TAMARA DREWE past in die laatste categorie.
Het is de verfilming van een grappige strip uit The Guardian, waarin journaliste Tamara Drewe (Gemma Arterton) terugkeert naar haar geboortedorp op het Britse platteland om het huis van haar overleden moeder te verkopen. Ooit was Tamara het lelijke eendje van het dorp, maar mede dankzij een vakkundige nose job brengt zij nu het hoofd op hol van de mannen die er wonen. Dat klinkt wellicht platter dan de film in werkelijk is. De mannen in kwestie zijn namelijk gemankeerde schrijvers die zich in het idyllische dorp hebben teruggetrokken om in alle rust hun meesterwerken af te schrijven. Van die rust blijft echter weinig over na de komst van Tamara en haar nieuwe vriend Ben (Dominic Cooper) die drummer is in een rockgroep.
Frears brengt de vele verwikkelingen van dit verhaal - losjes gebaseerd op Thomas Hardy’s roman ‘Far from the madding crowd’ - met de nodige dosis humor en ironie. Bovendien bewijst hij zijn vakmanschap met allerlei filmische trucs als split screen, voice-overs en acteurs die zich rechtstreeks tot de camera richten