crime_d_amour.jpg

Crime d’amour

Crime d’amour icon_trailer.png

De Franse misdaadregisseur Alain Corneau koos de wereld van de grote kantoren als speelveld voor zijn nieuwste film. Hoofdpersonen zijn Christine (Kristin Scott Thomas uit IL Y A LONGTEMPS QUE JE T’AIME) en Isabelle (Ludivine Sagnier uit SWIMMING POOL). Christine is directeur van een grote multinational en doet er alles aan om haar klanten en medewerkers voor zich winnen. Isabelle is jong en intelligent en werkt nog niet zo lang bij het bedrijf. Zij bewondert Christine mateloos.
Op een dag is Isabelle te gast in de luxueuze villa van haar bazin. Zij wordt er overladen met complimenten voor haar briljante businessplan, maar des te groter is haar teleurstelling als Christine de volgende dag op kantoor met de eer gaat strijken. Langzaamaan raakt Isabelle verwikkeld in de machtspelletjes van Christine. Vervolgens wil ze nog maar één ding: wraak. En wraak krijgt ze.
Regisseur Corneau weet ons op het randje van de stoel te houden, waarbij je als toeschouwer geneigd bent de kant van Isabelle te kiezen. Maar gaandeweg ga je je toch afvragen of zij misschien niet net zo slinks is als haar rivale.
CRIME D’AMOUR is een psychologische thriller over de mores in het zakenleven. ‘Vrouwen aan de top zullen dat gaan veranderen’, zo zegt Ludivine Sagnier in een interview in NRC Handelsblad. ‘Kerels laten het nooit zover komen, die slaan elkaar gewoon op hun bek. Vrouwen zijn stiekem, heel goed in giftige manipulatie.'