white-lion.jpg

White Lion

White Lion icon_trailer.png

WHITE LION is een spannende natuurfilm over het witte leeuwtje Letsatsi. Witte leeuwen zijn zeldzaam en volgens een oud Afrikaans verhaal hebben ze bijzondere krachten. Ook zijn deze dieren heel gewild bij jagers, want hun bijzondere vacht brengt natuurlijk veel geld op.
Het is dan ook een grote verrassing als er een wit leeuwtje wordt gesignaleerd in de vallei van de Shangaan, een volk in het zuiden van Afrika. Een van de bewoners, Gisani, laat meteen weten dat hij het jonge dier wil beschermen, desnoods met zijn leven. Hij vindt dat Letsatsi de kans moet krijgen om op te groeien tot een prachtige, trotse leeuw.
De kleine Letsatsi raakt bevriend met de oude leeuw Nkulu en samen proberen ze te overleven. Ze moeten aan voedsel zien te komen en hun natuurlijke vijanden te slim af zijn. Maar de grootste vijand is een groep jagers die de jacht heeft geopend op het witte leeuwtje. Gisani doet er alles aan om de jagers tegen te houden, maar hij kan niet voorkomen dat de oude leeuw door een boer wordt neergeschoten. Nu moet Letsatsi alleen verder. Zou hem