Heksje Lilly

Lilly is een meisje van tien jaar met sproetjes op haar neus. Net als heel veel meisjes heeft ze een stoere fiets en gaat ze naar school. En ze heeft een broertje dat haar soms flink dwarszit. Niks bijzonders, zul je zeggen. Dat klopt, tot de dag dat Lilly bezoek krijgt van het dikke draakje Hector. Die brengt een toverboek mee van Surulunda, een lieve heks die op zoek is naar iemand die haar kan opvolgen. Ze is al 427 jaar, te oud om het magische boek goed te kunnen bewaken. Zou Lilly geschikt zijn voor zo’n zware taak? Dat moet ze in 99 uur gaan bewijzen.
Met het magische boek en de hulp van draakje Hector leert ze toveren. Dat alles niet meteen goed gaat is niet zo gek, ze moet het tenslotte nog leren. Zo kan het zomaar gebeuren dat haar zolderkamer ineens vol apen zit. Of dat ze door een waarheidsspreuk haar klaslokaal onder water zet. Maar het echte gevaar komt van de boze tovenaar Hieronymus die alles op alles zet om dat magische boek in handen te krijgen. Hij heeft het nodig om een machine te bouwen waarmee hij de wereld kan veroveren. Lukt het Lilly om hem te slim af te zijn? En mag ze zich na 99 uur heks noemen?
De Heksje Lilly-serie van de Duitse schrijver Knister is wereldwijd waanzinnig populair onder jonge kinderen. Na de verfilming van HEKSJE LILLY: DE DRAAK EN HET MAGISCHE BOEK zullen ze ongetwijfeld reikhalzend uitkijken naar de vervolgdelen, en terecht. De Oostenrijkse regisseur Stefan Ruzowitzky (hij won in 2008 een Oscar voor het Holocaust-drama DIE FÄLSCHER) is er bijzonder goed in geslaagd een verbinding te leggen tussen de hedendaagse kinderwereld en de sprookjeswereld.