my_queenkaro.jpg

My Queen Karo

My Queen Karo

Het heeft even geduurd, maar zeven jaar na MEISJE komt de Belgische regisseur Dorothée van den Berghe met een nieuwe film: MY QUEEN KARO. Ook nu weer met een jong meisje in de hoofdrol. Het semi-autobiografische drama gaat over de negenjarige Vlaamse Karo (Anna Franzika Jaeger), die begin jaren zeventig met haar ouders binnen een woongroep belandt in een groot Amsterdams kraakpand. Bepaald geen goede plek voor zo’n jonge prepuber, al ziet vooral haar vader Raven (Matthias Schoenaerts) dat heel anders.
Raven is een jonge dertiger met wilde haren, die met zijn kunstzinnige vrouw Dalia (Déborah François) het suffige Vlaanderen is ontvlucht. Hij zoekt zijn heil in Amsterdam, waar de flower-power op dat moment hoogtij viert. Dat betekent voor hem veel drank, drugs en vrije liefde. Tijdens een krakersopstand leert hij Alice (Maria Kraakman) kennen, een getrouwde geestverwante met wie hij direct een vrij vurige relatie krijgt. Dit tot groot verdriet van Dalia en Karo, die steeds ongelukkiger worden met hun leven in de open commune. Hun leven wordt een tijdbom die elk moment kan ontploffen. En u raadt het al: dat gebeurt uiteindelijk ook.
MY QUEEN KARO staat als een huis. Dankzij drie pijlers: een sterk verhaal, een ijzersterke schets van de jaren zeventig, en niet te vergeten de sterke hoofdrolspeelsters. De jonge debutante Anna Franzika Jaeger speelt zeer gedurfd en blijft knap overeind tegenover het Waalse supertalent François (L'ENFANT, LA TOURNEUSE DE PAGES) en de Nederlandse theater- en filmactrice Kraakman (GUERNSEY).