revolutionary_road.jpg

Revolutionary road

Revolutionary road

REVOLUTIONARY ROAD is de verfilming van de gelijknamige debuutroman van Richard Yates uit 1961. Het boek greep destijds net naast de beroemde National Book Award, maar werd in de VS en daarbuiten al snel een groot succes. Toch heeft het een kleine vijftig jaar geduurd voordat de roman werd verfilmd. Mede dankzij actrice Kate Winslet, een groot liefhebber van het verhaal. Zij wist haar echtgenoot, de Britse regisseur Sam Mendes (American Beauty), zover te krijgen het boek te verfilmen.
Revolutionary Road [PP, geen kapitalen!] is een laan in een van de keurige en saaie suburbs in New England. Daar wonen in de jaren vijftig Frank (Leonardo DiCaprio) en April (Kate Winslet) met hun twee jonge kinderen in een comfortabel huis. Toch vinden de twee dertigers dat ze eigenlijk niet thuishoren in deze verstikkende omgeving vol sociale controle en de onvermijdelijke barbecues. Zij waren toch voorbestemd anders te zijn? Daarom besluiten Frank en April naar Frankrijk te verhuizen – een andere wereld waar zij zich wél op hun plaats zullen voelen. Al snel wordt duidelijk dat dit een utopie is. Teleurstellingen en depressies gaan hun leven beheersen.
Winslet en DiCaprio spelen in REVOLUTIONARY ROAD voor het eerst sinds hun kassucces TITANIC weer samen. Anders dan in die love story levert dat vlijmscherpe dialogen op. Winslet is fenomenaal als echtgenote die alle verwachtingen en dromen hopeloos uit haar leven ziet verdwijnen. Niet voor niets won zij in januari voor haar rol een Golden Globe.