empreinte_de_lange.jpg

L’empreinte de l’ange

L’empreinte de l’ange

De gescheiden Elsa Valentin (Cathérine Frot, de pianiste uit LA TOURNEUSE DE PAGE) haalt haar zoontje op van een verjaardagsfeestje. Daar raakt ze totaal van streek bij het zien van de zesjarige Lola. Elsa is ervan overtuigd dat het meisje haar eigen dochtertje is, dat ze vlak na de geboorte verloor. Haar moederinstinct laat haar toch niet in de steek? Het wordt een obsessie voor Elsa. Wanhopig als ze is, grijpt ze elk moment aan om Lola te kunnen zien en wringt ze zich het leven van het meisje binnen. Dat gaat opvallen, zeker bij Lola’s moeder Claire (Sandrine Bonnaire).
Iedereen verklaart Elsa voor gek en meent dat ze het trieste voorval uit het verleden nog steeds niet te boven is. Maar Elsa houdt vol en wil zelfs tot het uiterste gaan nu ze weet dat Lola en haar familie binnenkort naar Canada vertrekken. Wat volgt is een botsing tussen twee sterke personages, twee moeders die vechten om een kind. Een verbaal en psychologische gevecht waarin jarenlang ingehouden emoties tot uitbarsting komen.
Door de thrillerachtige opbouw van L’EMPREINTE DE L’ANGE wordt de kijker voortdurend gemanipuleerd. Ziet Elsa inderdaad spoken of is ze alleen supergevoelig? Wat is er precies gebeurd in het verleden? Wat is de waarheid? Bonnaire en Frot trekken alles – uiterlijk beheerst, innerlijk borrelend – uit de kast om dit mysterie vorm te geven.