bride_flight.jpg

Bride flight

  • Ook met Anna Drijver:

  • Loft
  • loft.jpg

Bride flight icon_trailer.png

Nederland, 1953. Na de watersnoodramp en de Tweede Wereldoorlog zoeken veel jongeren hun geluk aan de andere kant van de wereld, legt een stem van het polygoonjournaal uit. Jonge vrouwen laten zich verschepen met een KLM-toestel dat deelneemt aan de luchtrace van Londen naar Christchurch in Nieuw-Zeeland. De KLM wint de legendarische race, die in ons land wordt omgedoopt tot ‘bruidsvlucht’. Dit historische gegeven is het uitgangspunt van BRIDE FLIGHT van regisseur Ben Sombogaart, bekend van kinderfilms en het succesvolle DE TWEELING.
Aan boord van het roemruchte toestel zitten de elegante Esther (Anna Drijver), de wat verlegen Ada (Karina Smulders) en de doortastende Marjorie (Elise Schaap). Ze kijken uit naar hun verloofdes die de drie dames al voorgingen. Ze dromen over ruimte, luxe en vrijheid en zijn blij hun bekrompen vaderland achter zich te kunnen laten.
De vrouwen maken tijdens de vlucht voor het eerst kennis met elkaar én met de ambitieuze Frank (Waldemar Torenstra), die als wijnboer fortuin wil maken in het land van de grote beloftes. Tussen de vier ontstaat een band waar ze niet meer van los zullen komen. Problemen in hun nieuwe vaderland zorgen ervoor dat ze elkaar soms uit het oog verliezen, maar kwijtraken doen ze elkaar niet. Dat gebeurt pas noodgedwongen als één van hen overlijdt. Dan weten ze inmiddels dat lang niet al hun dromen zijn uitgekomen.
Het meeslepende BRIDE FLIGHT overtuigt op vele fronten: de regie, het scenario, de plot. Maar vooral de dubbele rolbezetting (elke rol kent een jonge en oude actrice/acteur) en de acteerprestaties zijn opvallend goed. De film trok binnen anderhalve week al 100.000 bezoekers, meldde de Telegraaf eind oktober.