tiramisu.jpg

Tiramisu

Tiramisu icon_trailer.png

In TIRAMISU vertelt Paula van der Oest de geschiedenis van actrice Anne (Anneke Blok), een gescheiden veertiger die samen met haar dochter op een woonboot in Amsterdam leeft. Anne heeft een gat in haar hand en stapelt schuld op schuld, waardoor ze in een deplorabele financiële toestand verzeild raakt. Ze komt in contact met boekhouder Jacob (Jacob Derwig), die haar huishoudboekje op orde moet brengen. Als blijkt dat de enige oplossing de verkoop van de woonboot is, gaat Jacob op zoek naar een creatieve oplossing.
Net als bij haar succesvolle ZUS & ZO schreef Van der Oest ook voor TIRAMISU zelf het scenario. Daarin speelt zij handig het contrast uit tussen het volstrekt ongeorganiseerd leven van sloddervos Anne en het saaie doorzonleven van Jacob. Opvallend is het vele gebruik van handcamera’s, waardoor de film een bijna documentaire indruk maakt.
Naast Anneke Blok en Jacob Derwig zien we nog bijrollen van Gijs Scholten van Aschat, Olga Zuiderhoek en Rifka Lodijzen. Deze beroemde cast en de bijpassende muziek van Michiel Borstlap maken TIRAMISU tot een prettige film.