gone_baby_gone.jpg

Gone baby gone

Gone baby gone

Het scenario van GONE BABY GONE is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dennis Lehane, die wordt beschouwd als een van Amerika’s beste misdaadauteurs. Ben Affleck, tot nu toe vooral bekend als acteur (GOOD WILL HUNTING), zag in het spannende verhaal wel brood om ermee te debuteren als regisseur. Belangrijk voor hem was dat de film zich afspeelt in Boston – de stad waar hij opgroeide.
In de groezelige wijk Dorchester is het driejarige meisje Amanda spoorloos verdwenen, terwijl haar verslaafde moeder Helene (een mooie rol van Amy Rian) zich in het café vermaakte. Hoofdcommissaris Doyle (Morgan Freeman) en onderzoeksleider Bressant (Ed Harris) boeken maar weinig vooruitgang met hun rechercheactiviteiten. Reden voor de familie om buurtgenoot en privé-detective Patrick Kenzie (Casey Affleck, de broer van de regisseur) en zijn collega Angie Gennaro (Michelle Monaghan) in te huren. Doordat de twee de wijk en haar bewoners met hun duistere kanten van haver tot gort kennen, slagen ze er al snel in om bruikbare sporen op te diepen. Wat volgt is een intrigerende zoektocht vol onvoorziene wendingen, waarbij de grens tussen goed en kwaad niet meer zo helder is als hij lijkt.
GONE BABY GONE is in zijn genre een opmerkelijk debuut. Dat constateerde ook de NRC: “Ben Affleck slaat terug. Na een reeks acteerflops maakt de filmster met het oninteressantste gezicht van Hollywood een prachtig regiedebuut. De film is even rijk aan atmosfeer als aan plot, de hoofdrollen zijn vlekkeloos en de moraal is verfrissend ambigu.”