love_in_the_time_of_cholera.jpg

Love in time of cholera

Love in time of cholera icon_trailer.png

LOVE IN THE TIME OF CHOLERA is de verfilming van de befaamde roman Liefde in tijden van cholera van de Zuid-Amerikaanse auteur Gabriel García Márquez, die in 1982 de Nobelprijs voor literatuur ontving. Roman en film bestrijken een periode van ruim vijftig jaar, waarin de liefdesgeschiedenis wordt verteld van Florentino en Fermine.
De jonge telegrafist Florentino (Javier Bardem) wordt verliefd op de mooie Fermina (Giovanna Mezzogiorna). Haar vader dwingt haar echter te trouwen met arts Juvenal. Florentino doet nu een belofte te wachten op zijn geliefde tot zij weduwe is geworden. Na lange tijd komt Juvenal te overlijden. Op de dag van zijn begrafenis verschijnt Florentino om zijn eeuwige trouw te beloven aan Fermine.
Deze wereldberoemde lovestory is een genot voor het oog. LOVE IN THE TIME OF CHOLERA is een prachtig aangeklede film waarbij de natuuropnamen – vooral van de boottochten door de Colombiaanse jungle – van een grote schoonheid zijn. Deze maand zien we hoofdrolspeler Javier Bardem overigens ook in NO COUNTRY FOR OLD MEN (zie pag. 14), de met vier Oscars onderscheiden film van de Coen-brothers.