infamous.jpg

Infamous

Infamous

Berucht, schandelijk, onbeschaamd en eerloos, zo vertaalt het woordenboek infamous. Kwalificaties die treffend passen bij de Amerikaanse auteur Truman Capote. INFAMOUS is dan ook een pakkende titel voor de film die regisseur Douglas McGarth maakte over diens leven en werk. Centrale thema van de film is Capote’s fascinatie voor een gruwelijke roofmoord, gepleegd door twee mannen in een klein plaatsje in Kansas.
In INFAMOUS zien we de gevierde homofiele schrijver/journalist samen met een vriendin naar Kansas reizen om een artikel te schrijven voor The New York Times. Capote bijt zich helemaal in de zaak vast en gaat uitbreid feitenonderzoek doen. Ondanks zijn snobisme en arrogantie weet hij het vertrouwen te winnen van de plaatselijke bevolking. En zelfs van de twee moordenaars die hij in de gevangenis bezoekt. Met één van hen krijgt hij een relatie, maar Capote laat de man in de steek als hij hem niet meer nodig heeft voor het schrijven van zijn boek. Dit boek, In cold blood, is wereldberoemd geworden maar zou Capote’s laatste belangrijke werk zijn.
Vaste bezoekers zullen zich herinneren dat wij vorig jaar ook al een film over dit verhaal draaiden: CAPOTE van regisseur Bennet Miller. ‘Hoewel de sterrencast en de bruisende art direction anders doen vermoeden, worden er in INFAMOUS hardere noten gekraakt dan in Millers biopic’, concludeerde de recensent van cinema.nl. Beide films staan op een hoog peil, vooral door de uitstekende hoofdrolspelers Philip Seymour Hoffman in CAPOTE en Toby Jones in INFAMOUS.