irina_palm.jpg

Irina Palm

Irina Palm icon_trailer.png

Volgens hoofdrolspeelster Marianne Faithfull is IRINA PALM geen realistisch drama of een film met een boodschap. Ze ziet het verhaal als een sprookje waarin het eentonige leven van weduwe Maggie door toeval verandert.
De film begint in een grauwe buitenwijk van Londen, waar Maggie dagelijks haar kleinzoon bezoekt in een ziekenhuis. Hij heeft een levensbedreigende ziekte en moet geopereerd worden. Dat kan alleen in Australië en moet snel gebeuren, anders kan hij de reis niet meer aan. Zijn ouders kunnen de hoge kosten echter niet opbrengen en zijn ten einde raad. Maggie gaat op pad om – waar dan ook – geld te regelen. Dat lukt niet, tot ze een advertentie ziet hangen voor hostess bij een sexclub. Ze neemt de baan, dat geld móet er tenslotte komen. Niet veel later zit Maggie in een bedompt kamertje waar ze door een collega wordt ingewijd. Met grote afkeer gaat ze aan de slag, maar gaandeweg blijkt ze haar leermeesteres te overtroeven: de mannen staan in de rij om zich door Irina Palm (Maggie’s artiestennaam) te laten bevredigen.
Anders dan je nu misschien zou denken is IRINA PALM geen seksfilm, maar een film vol stille humor die gedragen wordt door sixties-icoon Marianne Faithfull. Haar sobere acteren is meer dan doeltreffend.