wild_romance.jpg

Wild romance

  • Ook van Jean van de Velde:

  • Leef!
  • leef.jpg

Wild romance icon_trailer.png

WILD ROMANCE gaat over rock-’n-roll junkie Herman Brood en begint in 2001 als de musicus/kunstenaar een afscheidsbriefje schrijft. Vervolgens gaat hij naar het dak van het Hilton in Amsterdam - de trieste afloop is bekend. De film schetst het leven van Brood, waarbij regisseur Jean van de Velde (LEK, DE KLEINE BLONDE DOOD) een belangrijke rol toebedeelt aan zijn manager Koos van Dijk.
Het eerste deel van WILD ROMANCE speelt in 1974, als Brood uit Cuby & the Blizzards is gezet. Hij ontmoet Van Dijk, die voortaan zijn zaken gaat regelen. Brood stelt een eigen band samen, Herman Brood and his Wild Romance, en onder leiding van zijn nieuwe manager volgt het grote succes in binnen- en buitenland. De bekroning moet een tournee worden door de VS.
Rode draad van de film is de verstandhouding tussen de twee mannen, gespeeld door Daniel Boissevain als Brood en Marcel Hensema (SIMON) als Van Dijk. Beide acteurs hebben zich volledig ingeleefd in hun rol. Hensema voerde verschillende gesprekken met de ‘echte’ Koos van Dijk, terwijl Boissevain veel steun had aan het bekijken van CHA CHA om Brood’s lichaamstaal nauwkeurig te bestuderen. Desondanks blijft Brood een raadsel: tragische held of zielige junk?