tourneuse_de_pages.jpg

La tourneuse de pages

La tourneuse de pages icon_trailer.png

Voor de tienjarige Mélanie is pianospelen haar lust en haar leven. Ze is zó getalenteerd dat ze mag meedoen aan het toelatingsexamen voor het conservatorium. In de jury zit haar grote voorbeeld, de concertpianiste Ariane Fouchécourt. Maar tijdens een auditie in het begin van LA TOURNEUSE DE PAGES is het juist zij die Mélanie uit haar concentratie haalt. Het meisje bakt er niets meer van. Thuisgekomen besluit ze nooit meer een toets aan te raken.
Tien jaar later is Mélanie stagiaire op het advocatenkantoor van Jean Fouchécourt, de echtgenoot van de vrouw die haar leven destijds grondig veranderde. Haar organisatietalent en toewijding zorgen ervoor dat ze snel wordt opgemerkt. Ze wordt gevraagd om enkele dagen op de zoon van het echtpaar te passen. De kennismaking met de vrouw des huizes verloopt goed en als blijkt dat Mélanie muziek kan lezen, vraagt Ariane haar om haar persoonlijke assistent te worden. Zo maakt Mélanie zichzelf onmisbaar in het gezin – en dat is precies wat ze wil.
LA TOURNEUSE DE PAGES is een spannend psychologisch drama met een ingehouden, maar intense agressie die slechts op enkele momenten tot uitbarsting komt. Vooral Déborah François in de rol van Mélanie weet veel spanning op te roepen en dat tot het eind vast te houden. Eerder speelde zij al een glansrol in L’ENFANT van de broers Dardenne, die wij in 2005 vertoonden.