tara_road.jpg

Tara Road

Tara Road icon_trailer.png

TARA ROAD is de verfilming van een van de romans van de succesvolle schrijfster Maeve Binchly. Het is het verhaal van twee vrouwen: de Amerikaanse Marilyn (Andie MacDowell) en de Ierse Ria (Olivia Williams). Beiden maken ingrijpende catastrofes in hun leven mee. Marilyn verliest haar zoon bij een motorongeluk op zijn vijftiende verjaardag, Ria ziet haar huwelijk op de klippen lopen. Door toeval raken de vrouwen, die op vijfduizend kilometers van elkaar wonen, met elkaar in contact. Beiden willen een nieuw leven beginnen en doen dat door van huis en land te ruilen.
De Amerikaanse, gewend aan een strakke villa met zwembad, loopt na de verhuizing door een oud Iers huis met open haard, schemerlampjes en bloementuin. Aan de andere kant van de oceaan ontdekt de Ierse dat ze meer capaciteiten heeft dan ze ooit gedacht had.
Regisseur Gillies MacKinnon, maker van ondermeer HIDEOUS KINKY, heeft een aantal verfilmingen van boeken van vrouwelijke schrijvers op zijn staat van verdienste staan. Zoals in de vroegere films weet hij de observaties die de schrijfsters in hun boeken neerschreven ook in TARA ROAD filmisch overtuigend over het voetlicht te brengen.