Les temps qui changent icon_trailer.png

Twee van Frankrijks meest gewaardeerde en vakkundige acteurs geregisseerd door een van Frankrijks meest gerenommeerde regisseurs: dat moet een feest opleveren voor iedere filmliefhebber. En dat is ook gebeurd!
De spelers zijn Catherine Deneuve en Gérard Depardieu, de regisseur is André Téchiné. En de film is LES TEMPS QUI CHANGENT.
Antoine (Depardieu) gaat op zakenreis naar Marokko. Zijn werk is slechts een excuus om, na dertig jaar, in Tanger een bezoek te brengen aan zijn jeugdliefde Cécile (Deneuve). Die is getrouwd met een jongere man, een arts, met wie zij al jaren ongelukkig is.
Antoine heeft weer contact met Cécile gezocht omdat hij met haar zijn verdere leven wil slijten. Zij wijst het voorstel dat hij haar doet resoluut van de hand. Blijkbaar heeft Cécile een pantser om zich heen gebouwd; het verleden bestaat voor haar niet meer. Toch maakt de plotselinge verschijning van Antoine hevige emoties bij haar los.
Depardieu en Deneuve zijn zeer geloofwaardig als oude gelieven. Als oude rotten in het vak zouden zij kunnen gaan drijven op hun jarenlange routine. Maar dat doen zij niet en het subtiele scenario dat regisseur Téchiné voor hen schreef heeft veel van hun vakmanschap gevergd. Het is het drietal gelukt een wondermooie film over de liefde te maken.