confidences.jpg

Confidences trop intimes

Confidences trop intimes

Patrice Leconte is misschien wel de meest productieve regisseur van Frankrijk. In de loop der jaren hebben wij verschillende films van hem vertoond, waaronder LA VEUVE DE SAINT-PIERRE, LE MARI DE LA COIFFEUSE en eerder dit jaar nog L’HOMME DU TRAIN. Zijn meest recente productie is CONFIDENCES TROP INTIMES, een intiem verhaal met slechts twee hoofdpersonages.
Anna is een vrouw met huwelijksproblemen. Door een misverstand ziet zij de belastingadviseur William aan voor de psychiater die zij wil bezoeken. Als zij haar huwelijkssituatie uiteen begint te zetten leeft William zeer mee met de situatie waarin Anna verkeert. Daardoor kan hij de moed niet opbrengen haar te zeggen dat ze zich vergist en hij geen psychiater is. Afspraak na afspraak blijft Anna haar problemen opbiechten, ook wanneer zij achter haar vergissing komt. Anna en William blijven hun geestelijke pokerspel spelen.
Er hangt een Hitchcock-achtige sfeer rondom de personages, een stemming die nog versterkt wordt door de achtergrondmuziek. Regisseur Leconte heeft weer onderhoudend en stijlvol de relatie tussen twee antagonisten weten te schilderen. CONFIDENCES TROP INTIMES is een film die zeker francofiele filmliefhebbers zich niet mogen laten ontglippen.