polleke.jpg

Polleke

Polleke

POLLEKE is een verfilming van Guus Kuijer’s gelijknamige kinderboek over de 11-jarige Polleke. Het meisje (sterk gespeeld door de jonge Liv Stig) groeit op in de grote stad bij haar excentrieke moeder (Halina Reijn), die de opvoeding van haar dochter nauwelijks aankan. Ondertussen moet Polleke ook nog eens zorgen voor haar vader (Daan Schuurmans), die een leven leidt als would-be dichter annex junkie. Maar de problemen beginnen pas echt wanneer Polleke smoorverliefd wordt op Mimoen (Mamoun Elyounoussi), een donkere Marokkaanse jongen. Het wordt haar zelfs verboden met hem om te gaan!
Kortom: POLLEKE is een multi-cultidrama voor kinderen, waarin ook nog eens de problematiek van ontwrichte gezinnen aan de kaak wordt gesteld. Dat klinkt allemaal een beetje zwaar op de hand, maar regisseur Ineke Houtman denkt daar anders over: ‘Het lijkt heel heavy, maar het kan als je het op een lichtvoetige manier brengt’, verklaarde ze tegenover de Filmkrant. Daarin is ze met lof geslaagd, want POLLEKE is een zeer innemende film geworden.
De verfilming van Guus Kuijer’s kinderboeken blijkt bij Houtman in goede handen. Vijf jaar geleden maakte ze van zijn boek ‘Madelief: krassen in het tafelblad’ ook al een mooie film, en met POLLEKE evenaart ze dat kunststukje.

Vanaf 8 jaar