passievrucht.jpg

De passievrucht

De passievrucht icon_trailer.png

In DE PASSIEVRUCHT krijgt hoofdpersoon Armin Minderhout op een kwade dag te horen dat hij onvruchtbaar is. Sterker nog: dat hij altijd onvruchtbaar is geweest. Maar Arwin heeft een zoon, Bo. Al 13 jaar heeft hij hem beschouwd als zijn eigen vlees en bloed, terwijl nu blijkt dat Bo dat niet is. Wie is dan zijn échte vader? Alleen Bo’s moeder Monika zou dat kunnen vertellen, maar zij is al negen jaar dood. Armins leven staat volledig op zijn kop en hij gaat op zoek in het verleden.
Zowel de film als de gelijknamige bestseller (300.000 verkochte exemplaren) van Karel Glastra van Loon draait om Armins bezeten speurtocht naar Bo’s biologische vader. Schrijver en scenarist Kees van Beijnum bewerkte Glastra van Loon’s boek tot filmscript en dat is een grote verdienste. Hij maakte het verhaal strakker en gestroomlijnder, waardoor de personages nog beter uit de verf komen dan in het boek. De verrassende ontknoping liet hij wijselijk intact.
In DE PASSIEVRUCHT zien we een keur van acteurs en actrices voorbij komen, waaronder Peter Paul Muller, Halina Reijn en Jan Decleir. De show wordt echter gestolen door Carice van Houten, die sinds haar rol in de kinderfilm Minoes volwassen is geworden als actrice.