robotbroer.jpg

Robotbroer

Robotbroer

Deze spannende en grappige sciencefiction- film laat je nadenken over wat technologie voor mensen betekent. En je krijgt meteen een wijze, leuke les over vriendschap en jaloezie. Reis mee naar de toekomst met Robotbroer!

Stel je voor: je hebt een eigen robot-assistent. Voor de twaalfjarige Alberte is het de normaalste zaak van de wereld! Ze leeft in een high-tech toekomst. De klimaatcrisis is al lang opgelost, mensen leven gewoon in vrede met elkaar èn iedereen heeft zijn eigen persoonlijke robot. Toch is niet alles perfect want Alberte schaamt zich wel een beetje voor haar robot Robbi. Die ziet eruit als een grote zachte teddybeer en is best onhandig. Alles verandert wanneer ze voor haar verjaardag een spiksplinternieuwe ‘humanoid’ krijgt, genaamd Konrad. Met zo’n Konrad kan ze voor de dag komen! Alberte wordt al snel razend populair dankzij haar nieuwe mensachtige robot, die ook nog eens mega-geavanceerd is. Ze gaat zich zelfs aan Konrad hechten. Maar is dat genoeg voor echte vriendschap?

NB: Het Filmhuis Gouda heeft op woensdagmiddag 26 oktober een bijzondere samenwerking met het Jeugdtheaterhuis in het kader van het Cinekid Festival. In het Jeugdtheaterhuis gaan de kinderen eerst aan de slag met theater en hun ideeën en fantasie in de Theaterwereld en daarna naar de film Robotbroer in het Filmhuis. Zie ook https://www.jeugdtheaterhuisgouda.nl/event/theaterwereld-26-okt/