rocketman.jpg

StudioGonz: Rocketman

StudioGonz: Rocketman

De tweede muziekfilm-avond van StudioGonz@FilmhuisGouda schotelen we u graag ROCKETMAN voor, de frisse biopic over Elton John, veelgeprezen (ook door hem zelf).

NB Kaartverkoop uitsluitend via StudioGonz:
https://www.studiogonz.nl/agenda/2224/Rocketman

Deze energieke biopic annex rockmusical vertelt het extravagante levensverhaal van een van de meest succesvolle Engelse artiesten ooit: Elton Hercules John.

ROCKETMAN focust op de eerste, turbulente helft van Eltons carrière en laat zien hoe zijn privéleven verweven is met het hobbelige pad naar muzikaal succes. Zijn leven lang smacht Elton naar de affectie die hem – toen nog ‘Reggy Dwight’ – in zijn jeugd ontzegd werd, met een kille vader (‘knuffelen is voor zwakke mensen’) en een moeder die alleen zachtaardig leek – ‘als je op mannen valt, moet je niet denken dat je liefde zult vinden’ bitst ze hem toe. Muziek is het enige dat Elton gelukkig maakt. Al snel vindt hij in tekstschrijver Bernie Taupin (Jamie Bell, BILLIE ELLIOT) een levenslange vriend, die hem niet alleen troost biedt in barre tijden maar hem ook voorziet van succesvolle teksten. Elton verovert met hun songs de popwereld, maar dat vermeende paradijs verstikt hem gaandeweg met zijn duistere kanten: drank, drugs en een entourage van onbetrouwbare en onoprechte mensen.