rialto1.jpg

Rialto

  • Ook van Peter Mackie Burns:

  • Daphne
  • daphne.jpg
  • Ook met Tom Vaughan-Lawlor:

  • Daphne
  • daphne.jpg

Rialto

Dat een coming-out geen gebaande paden hoeft te volgen laat het Ierse drama RIALTO goed zien. De 46-jarige huisvader Colme, z'n hele leven al zo gesloten als een oester als het om gevoelens gaat, raakt in de ban van de jonge, beschadigde sekswerker Jay. Wat nu?

Dat Colme nooit eerder seks had met een man, heeft alles te maken met zijn gesloten karakter en met patronen die van generatie op generatie overgedragen worden. Van buitenaf ziet alles er goed uit: hij heeft een leuk huis met een gezin en al decennia lang een kantoorbaan op een scheepswerf.

Dat is nogal een contrast met sekswerker Jay, een flink beschadigde jongen met een chaotisch leven, die hem nota bene afperst na hun eerste ontmoeting. Zijn fascinatie voor Jay kan Colme desondanks niet onderdrukken.

Omgaan met zijn gevoelens is zijn grote probleem. Hij heeft een leven vol schaamte achter de rug en niet het idee dat hij enig geluk zou verdienen. Vanaf het moment dat hij Jay toelaat in zijn leven – of eigenlijk niet weet af te wijzen – komt Colme's leven onvermijdelijk in een vrije val terecht.

------
Regenboogweek
Bij de voorstelling op vrijdagavond 15 oktober geeft voorzitter Mart van de Kamp van de Regenboog-alliantie een korte inleiding.

Bij het Huis van de Stad staat een buiten-expositie genaamd ‘Legale liefde’ over de openstelling van het huwelijk voor partners van gelijk geslacht.

------
NRC ★★★
“Dankzij het mooie script en vooral het uitzonderlijke spel van Tom Vaughan-Lawlor blijf je gefascineerd kijken!”

------
Trouw ★★★
“Het is grotendeels aan zijn toegewijde acteurs te danken dat er een soort ministudie in sociale onmacht en gemankeerd vaderschap ontstaat.”

------
The Guardian ★★★
“Rauwe emotie voedt een veeleisende karakter-studie.”