Swimming pool icon_trailer.png

Voor SWIMMING POOL werkte de jonge Franse regisseur François Ozon samen met twee van zijn grootste muzen: de Britse Charlotte Rampling en de Française Ludivine Sagnier. Eerder castte hij hen al succesvol in respectievelijk SOUS LE SABLE en HUIT FEMMES, films die wij vrij recent nog vertoonden.
Rampling speelt in SWIMMING POOL de thriller-schrijfster Sarah Morton, die kampt met een writer’s block. Om haar schrijfblokkade te overwinnen verruilt ze Engeland voor het buitenverblijf van haar uitgever in Frankrijk. Wat ze van tevoren echter niet wist is dat daar ook diens dochter Julie verblijft: een jonge wildebras die de ene seksuele escapade aan de andere rijgt. De conservatieve Sarah moet er aanvankelijk niets van hebben. Maar toch raakt ze geïntrigeerd door de leefstijl van Julie en doet ze daardoor zelfs inspiratie op voor een nieuw boek.
Ozon mengt in SWIMMING POOL heel behendig fictie en realiteit, waardoor hij zijn kijkers een mysterieuze puzzel voorschotelt. Pers en publiek waren afgelopen voorjaar dan ook erg enthousiast toen de film zijn première beleefde in Cannes. Volgens NRC Handelsblad was het daar de ‘subtielste film uit de competitie (...) met bravoure balancerend op een dun koord dat realisme en droom met elkaar verbindt’. De Gouden Palm ging helaas aan Ozon’s neus voorbij, maar desondanks voegt hij met deze film opnieuw een parel toe aan zijn briljante oeuvre.