preloader.gif ma 06 14:00
preloader.gif za 11 14:00
DECEMBER
druk1.jpg

Druk

Druk icon_reserveer.png

Warm, levenslustig drama over vier uitgebluste docenten (o.a. Mads Mikkelsen) die zich laten inspireren door een theorie dat de mens ‘van nature’ pas goed functioneert met continu ½ promille alcohol in het bloed. Naast de Oscar voor beste buitenlandse film ook heel wat controverse – wordt hier alcoholgebruik gepromoot, om te lachen?! Of toch niet? Thomas Vinterberg (FESTEN, JAGTEN) gaat serieuze zaken echter niet uit de weg.

Mikkelsen en Vinterberg werken al lang samen en laten in hun films maatschappelijke thema's graag schuren, zoals in FESTEN en JAGTEN. In DRUK, in het buitenland uitgebracht als ANOTHER ROUND, doen ze dat opnieuw met de ambivaltente rol die alcohol in de samenleving speelt, en onlosmakelijk ook met de individuen die het nuttigen. Het overlijden van Vinterberg's dochter bij de start van de opnames maakte niet alleen grote indruk, maar zorgde er volgens de regisseur ook voor dat DRUK rauwer en eerlijker werd – en een pleidooi om het bestaan te vieren.

------
Trouw ★★★★
“Met DRUK voegt regisseur Thomas Vinterberg een van zijn sterkste films toe aan zijn oeuvre.”

------
The Guardian ★★★★★
“The performance of a lifetime from Mads Mikkelsen.” – “Mikkelsen blinkt uit in Thomas Vinterbergs diepzinnige en toch speelse midlifecrisis-vertelling over vier middelbare schoolleraren op zoek naar meer pit in hun leven.”

------
NRC ★★★★
“Regisseur Thomas Vinterberg bewaart uiterst knap de balans tussen ernst en humor.”