corpus_christi_1_.jpg

Corpus Christi

  • Ook met Aleksandra Konieczna:

  • Sweat
  • sweat1.jpg

Corpus Christi

Warm Pools drama met humor en een scherp randje, rond een jonge ex-delinquent en een dorpsgemeenschap. Zowel de een als de ander bieden elkaar onbedoeld een tweede kans.

De twintigjarige ex-delinquent Daniel droomt ervan om priester te worden. Vanwege zijn strafblad maakt hij alleen geen schijn van kans. Zijn leven krijgt echter een onverwachte draai als hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester. De lokale gemeenschap kan hem goed gebruiken en Daniel besluit in zijn rol te blijven. Al gauw wordt hij zelfverzekerder als charismatische, onorthodoxe herder van de gemeente. Ontmaskering ligt echter op de loer. Terwijl de kans toeneemt dat zijn criminele verleden hem inhaalt, speelt in de gemeenschap een onverwerkt trauma op, dat al jaren een stempel drukt op de dorpelingen.

Corpus Christi portretteert met een knipoog de cultuur van het Poolse platteland, en toont hoe waardevol en bijzonder het is om een tweede kans te krijgen - een beetje vergeving doet wonderen. Regisseur Jan Komasa, die het verhaal baseerde op ware gebeurtenissen, gooide met zijn warme speelfilm internationaal hoge ogen. CORPUS CHRISTI werd genomineerd voor een Oscar en heeft wereldwijd zo’n 50 prijzen gewonnen. De film was één van de publieksfavorieten op IFFR.