voorkeur1_jacob_mimmi_en_de_pratende_honden_st_6_jpg_sd_high.jpg

Jacob, Mimmi en de pratende honden

Jacob, Mimmi en de pratende honden

Een oud stadsparkje moet wijken voor een reusachtige wolkenkrabber. Als Jacob en Mimmi dat horen, bedenken ze van alles om dit rampzalige plan te dwarsbomen en roepen ze de hulp in van een roedel zwerfhonden.

Omdat zijn vader een week op zakenreis gaat, moet Jacob naar oom Arend en nichtje Mimmi. Dat is flink balen, hij kent ze niet eens! Jacob wil liever verder tekenen aan zijn stadsplattegronden, want hij wil net als zijn vader architect worden. Maar het is niet anders... Vanuit hun moderne wijk in Riga lopen de twee naar Maskachka, een oude vervallen buurt. Daar wordt Jacob niet bepaald hartelijk ontvangen door Mimmi, een eigenzinnige tiener met flaporen. Maar zijn excentrieke oom, voormalig zeeman, probeert hem gerust te stellen met een spannend piratenverhaal.

De volgende dag dwalen Jacob en Mimmi door de wijk naar een oud parkje. Daar staat een boom met bovenin een platform waarop je een geweldig uitzicht hebt. Het is Mimmi’s lievelingsplekje. Dat Jacob niet onder de indruk is maakt haar boos en ze gelooft ook niet dat hij superkrachten heeft, zoals hij beweert. Als ze er op haar step vandoor gaat, ziet ze onderweg een plakkaat met het ontwerp van een enorme wolkenkrabber. Die gaat gebouwd worden op de plek van het oude parkje met háár boom. Dat kan toch zomaar niet!

Intussen maakt Jacob kennis met Boss, een grote grijze hond die blijkt te kunnen praten, net als zijn volgelingen. Ze zijn de schrik van de buurt, maar houden evengoed een oogje in het zeil wanneer er onheil dreigt. Ze zijn zelfs bereid om Jacob en Mimmi te helpen bij het tegenhouden van de bouwplannen. Maar hun strijd is niet zomaar gewonnen…

De stijlvolle animatie met zijn prachtige rood-gele kleuren maakt van JACOB, MIMMI EN DE PRATENDE HONDEN een buitengewone film. Ook het actuele verhaal, naar een boek van de Letse auteur Luize Pastore, mag er zijn!