shaun_het_ruimteschaap.jpg

Shaun het Schaap: het ruimteschaap

  • regie: Richard Phelan

  • FRA/GBR/USA •animatie, avonturenfilm, komedie • vanaf 6 jaar • 2019 • 87 min.

Shaun het Schaap: het ruimteschaap

Shaun, het grappigste schaap op aarde, krijgt buitenaards bezoek van Lu-La. Samen met zijn vrienden helpt hij haar om uit de handen van een sinistere organisatie te blijven.

Er gebeuren vreemde dingen in deze tweede film over het schaap Shaun en zijn maatjes. In de buurt van boerderij Mossy Bottom landt met veel bombarie een enorm ruimteschip. Shaun is er als één van de eersten bij en ziet een buitenaards wezentje uitstappen. Het is Lu-La. Met haar twee heldere ogen, paarse neusje en flaporen die alle kanten opschieten lijkt ze wel licht te geven!

Lu-La is verdwaald, en dat is niet het ergste. Ze wordt achtervolgd door mannetjes in gele pakken die in opdracht van het Ministerie Opsporing Buitenaardse Wezens op Lu-La jagen. Voor hun baas is de vangst van Lu-La topprioriteit nummer één, want alleen dan kan deze dame een nare gebeurtenis uit haar jeugd verwerken.

Shaun en Lu-La kunnen het samen goed vinden. Ze blijkt een kleine deugniet te zijn die heel goed kan imiteren, én ze is ziekelijk nieuwsgierig, wat tot allerlei hilarische situaties leidt. Bovendien beschikt Lu-La over onvoorstelbare buitenaardse krachten. Zo kan ze met haar lange oren dingen laten vliegen, de wc-bril bijvoorbeeld waar net iemand op zit…

Toch komt er een moment dat Lu-La terug wil naar haar eigen planeet, ze heeft heimwee en is beducht voor haar vijanden. Shaun bedenkt een plan om haar naar huis te begeleiden, maar dat is beslist geen makkie.

Dat er in SHAUN HET RUIMTESCHAAP geen woord wordt gesproken, mis je geen moment. Karakteristieke geluidjes en visuele expressie voldoen ruimschoots in deze geestige film vol chaotische en verrassende momenten. Alweer een topper uit de Aardman-studio van stop-motion-animatiekunstenaar Nick Park!