the_good_liar.jpg

The good liar

The good liar

Helen Mirren en Ian McKellen schitteren in een intrigerende film over bedriegen en bedrogen worden. Over de geheimen die we hebben en de bereidheid leugens te willen geloven.

Roy Courtnay (McKellen) is meesteroplichter. Inmiddels op leeftijd wil hij nog één keer een grote slag slaan. Via een datingsite zoekt hij een slachtoffer en belandt zo bij de rijke weduwe Betty McLeish (Mirren). Vanaf hun eerste afspraak valt zij als een blok voor Roys charmes. Wat voor Roy als een routineklus begon, wordt gecompliceerd als hij gevoelens voor Betty ontwikkeld. Dat Betty’s kleinzoon achterdochtig meekijkt en naspeuringen in zijn verleden doet, werkt niet in Roy’s voordeel.

Het is een genot om de chemie tussen de twee ervaren topacteurs te ervaren: McKellen als de doortrapte en vileine Roy is een meester in de leugen en neemt ook de kijker helemaal voor zich in; hij heeft duidelijk plezier in zijn rol. En Mirren brengt in de ogenschijnlijk naïeve Betty een gelaagdheid aan die blijft intrigeren. Scène voor scène komen we steeds verder tot de kern, waar ons nog een verrassing wacht.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Nicholas Searle en speelt in Londen en Berlijn. Mirren en McKellen krijgen steun van Jim Carter (DOWNTON ABBEY), als de partner-in-crime van Roy en Russel Tovey (QUANTICO) als Betty’s kleinzoon. Regisseur Bill Condon, die eerder met McKellen samenwerkte in MR. HOLMES, maakte van THE GOOD LIAR een spannend drama.