la_ragazza_nella_nebbia.jpg

La ragazza nella nebbia

La ragazza nella nebbia

Een onderzoek naar de verdwijning van een jong meisje zet meer dan één leven op zijn kop in deze psychologische thriller met een charismatische cast en gesitueerd in een mysterieus dal.

In een dichte mistbank rond het afgelegen alpendorpje Avechot in Zuid-Tirol, waar de tijd lijkt stil te staan en iedereen elkaar kent, raakt een auto van de weg. Daaruit strompelt de beruchte rechercheur Vogel (Toni Servillo uit LA GRANDE BELEZZA). De politie schakelt de lokale psychiater (Jean Reno) in om de gewonde onderzoeker te bevragen.

Beiden kijken terug op Vogel’s turbulente verblijf in het dorp. En op zijn spraakmakende onderzoek naar de spoorloze verdwijning van de roodharige Anna Lou, dochter van streng religieuze ouders. Met de zaak in een impasse, kiest Vogel voor zijn eigen, controversiële modus operandi: hij portretteert zijn verdachte in de publieke media als een soort monster, in de hoop dat deze fouten maakt wat Vogel dan aan bewijs kan helpen. Zijn oog valt daarbij op misschien wel de meest onschuldige bewoner van het dorp, de geliefde zij het wat ondoorgrondelijke leraar Loris Martini (Alessio Boni uit LA MEGLIO GIOVENTÙ). In alle ophef die volgt verliest deze zijn eer, baan en meer. Tenminste, zo lijkt het. Wie nu precies waaraan schuldig is onthult dit knap geconstrueerde drama over het kwaad slechts met kleine stapjes, waarbij geweld buiten beeld blijft en spanning domineert.

Donato Carrisi’s bestseller ‘La ragazza nella nebia’ (Het meisje in de mist) – aanvankelijk geschreven als filmscript – schreeuwde om een verfilming, die Carrisi zelf ter hand nam. Het resultaat is deze intrigerende en intelligente thriller die je tot de laatste scène op het puntje van je stoel houdt.