preloader.gif do 22 20:30
preloader.gif di 27 14:00
preloader.gif vr 30 20:30
AUGUSTUS
preloader.gif di 03 20:30
preloader.gif zo 08 16:00
SEPTEMBER
el_reino_st_5_jpg_sd_high.jpg

El reino

  • regie: Rodrigo Sorogoyen

  • met: Antonio de la Torre • Mónica López • Josep Maria Pou

  • FRA/SPA •drama, thriller • 2018 • 132 min.

El reino icon_reserveer.png

Een charismatische Spaanse politicus wordt verdacht van corruptie. In plaats van hem te steunen, doen zijn collega’s er alles aan om de schuld op hem af te schuiven.

EL REINO (bekroond met zeven Goya’s) vertelt met levendige dialogen het verhaal van Manuel Lopez-Vidal, ijzersterk vertolkt door Antonio de La Torre (ook te zien in LA ISLA MÍNIMA). Manuel heeft alles wat zijn hartje begeert: een succesvolle carrière, aanzien, een liefdevolle familie én geld.

Zijn verlangen naar meer lijkt hem nu de das om te gaan doen. Op de dag dat hij een machtige positie binnen de nationale politiek voor het grijpen heeft, komt een lokale krant met een gelekte tape die corruptie in Manuel’s partij onthult. Tot zijn verbazing proberen zijn collega’s zichzelf vrij te pleiten en hem – in het belang van de partij – als zondebok te offeren, waar hij zich niet bij neerlegt. Een boeiende strijd volgt.

EL REINO is een actuele film die raakt aan de recente corruptie- en fraudeschandalen in de Spaanse politiek. De ongelooflijk hoge dialoogdichtheid geeft de film veel vaart. De Goya voor het scenario is dan ook dik verdiend.


Deze film is deze zomer onderdeel van de Filmbundel ‘Misdaad in Spanje

Het is de sfeer die deze thrillers uit Spanje zo bijzonder maakt. Geen overdadig bloedvergieten of wilde achtervolgingen, maar weldoordachte verhaallijnen met intelligente dialogen in een uitgekiende setting. Vooral LA ISLA MÍNIMA – met tien Goya’s bekroond – is een topper. En net als TODOS LO SABEN speelt het verdwijningsdrama zich af op het pittoreske platteland. met EL REINO keren we terug naar de grote stad waar een gehaaide politicus klem komt te zitten in een almaar uitdijend fraudeschandaal.

- - - - -

Filmzomer 2019
Filmbundel 8: Misdaag in Spanje

- - - - -

Filmzomer 2019
Het programma van juli en augustus heeft dit jaar een nieuwe opzet: de Filmzomer van het Filmhuis is opgebouwd uit acht filmbundels, elk met een specifiek thema. In iedere bundel zit één nieuwe film om verrast door te worden (zoals EL REINO), aangevuld met een bijpassend hoogtepunt uit het afgelopen seizoen (mocht u die gemist hebben of nog eens willen zien).

Elke derde titel in een filmbundel is een comeback van een onderscheidende oudere film. Sommige verdienen nu eenmaal het grote doek.

Elke filmbundel waarvan u alle drie de films bezoekt levert een vrijkaartje op voor ná de Filmzomer – bewaar daarvoor wel uw entreebewijzen. En mocht u zelf een heel andere filmbundel ontdekken tussen onze 24 zomerfilms, dien die dan gerust in, met uw motivatie. Met een beetje mazzel belonen we die ook! Ook hier geldt: bewaar uw drie (of meer) filmkaartjes.