white_oleander.jpg

White oleander

  • Ook met Michelle Pfeiffer:

  • Chéri
  • cheri.jpg

White oleander

Er wordt vaak geklaagd over het feit dat er zo weinig films gemaakt worden met dragende vrouwenrollen. WHITE OLEANDER is een voorbeeld van hoe het wel kan. In deze film van de Engelse televisieregisseur Peter Kosminsky zien we vier uitstekende actrices: Michelle Pfeiffer, Renée Zellweger, Robin Wright Penn en de opmerkelijke debutante Alison Lohman.
Lohman speelt de rol van Astrid Magnussen, door wie het verhaal van WHITE OLEANDER wordt verteld. Zij brengt een groot deel van haar leven in verschillende pleeggezinnen door omdat haar moeder Ingrid (Michelle Pfeiffer) wegens moord op een minnaar tot levenslang is veroordeeld. Maar zelfs vanuit haar gevangeniscel weet de jaloerse Ingrid nog het gezag van die pleeggezinnen te ondermijnen. De dochter, toch een kind van haar moeder, weet echter haar eigen weg te vinden als onafhankelijke jonge vrouw. Zij heeft daarbij veel steun van één van haar pleegmoeders, Claire (Renée Zellweger als altijd in topvorm).
WHITE OLEANDER is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Janet Fitch, die in de VS werd aanbevolen door Oprah Winfrey’s Book Club.