Nous finirons ensemble icon_reserveer.png

De aanstekelijke Franse ensemblefilm over het belang van werkelijke vriendschap is een vervolg op de Franse filmhit LES PETITS MOUCHOIRS uit 2010, mét dezelfde sterrencast.

Max heeft problemen, zijn hoofd staat niet bepaald naar leuke dingen. Maar wat doe je als je oude vrienden nogal onverwacht voor de deur staan om jouw zestigste verjaardag te vieren? Max begrijpt niet waarom zijn vrouw dat heeft geregeld, de vriendengroep heeft al acht jaar nauwelijks contact! Niet zo gek dus dat de begroeting wat stroef verloopt en Max even nodig heeft om te schakelen. Toch komt het gevoel van echte vriendschap weer snel naar boven. Er wordt gehuild, gescholden, gelachen, gedronken, geflirt, geschreeuwd, gevloekt, gegeten en gevreeën in het mooie zomerhuis aan de Franse westkust. En er komen zaken boven tafel die je alleen met vrienden deelt, over ouderschap, financiële sores of andere ongemakken in het leven. Die vrienden hoeven er niet altijd te zijn, blijkt maar weer. Maar als je ze nodig hebt, staan ze voor je klaar.

Om NOUS FINIRONS ENSEMBLE goed te kunnen volgen is het niet per se nodig – maar zeker zo leuk – om zijn voorganger LES PETITS MOUCHOIRS te zien. Vooral omdat het regisseur Guillaume Canet gelukt is dezelfde acteurs te strikken, zoals François Cluzet als Max, Marion Cotillard als dwarse Marie en Gilles Lellouche als Max’ tegenpool Éric. Zie hoe ze gegroeid zijn in hun vak.


Deze film is deze zomer onderdeel van de Filmbundel ‘Franse ensemblefilms’

Ensemblefilms, met niet één maar verschillende verhaallijnen, lijken voor de Fransen geschapen. En steeds vaker zien we daar een jongere generatie filmmakers in elkaars films, voor of achter de camera. Guillaume Canet (acteur in LE GRAND BAIN) maakte met NOUS FINIRONS ENSEMBLE, een vervolg op zijn bioscoophit LES PETITS MOUCHOIRS uit 2010, waarin vriendschappen, liefdes en zekerheden op de proef worden gesteld. Iets wat we ook terugzien op het chaotische bruiloftsfeest in de komedie C’EST LA VIE!.

- - - - -

Filmzomer 2019
Filmbundel 1: Franse ensemblefilms


- - - - -

Filmzomer 2019
Het programma van juli en augustus heeft dit jaar een nieuwe opzet: de Filmzomer van het Filmhuis is opgebouwd uit acht filmbundels, elk met een specifiek thema. In iedere bundel zit één nieuwe film om verrast door te worden (zoals EL REINO), aangevuld met een bijpassend hoogtepunt uit het afgelopen seizoen (mocht u die gemist hebben of nog eens willen zien).

Elke derde titel in een filmbundel is een comeback van een onderscheidende oudere film. Sommige verdienen nu eenmaal het grote doek.

Elke filmbundel waarvan u alle drie de films bezoekt levert een vrijkaartje op voor ná de Filmzomer – bewaar daarvoor wel uw entreebewijzen. En mocht u zelf een heel andere filmbundel ontdekken tussen onze 24 zomerfilms, dien die dan gerust in, met uw motivatie. Met een beetje mazzel belonen we die ook! Ook hier geldt: bewaar uw drie (of meer) filmkaartjes.