le_grand_bain_st_5_jpg_sd_high.jpg

Le grand bain

Le grand bain

Succesvolle en sympathieke komedie over een groepje onfortuinlijke mannen in midlifecrisis. Dankzij waterballet komen ze er weer fris bovenop.

Synchroonzwemmen is toch een typische vrouwensport? Niet helemaal: ergens in Noord-Frankrijk beoefent een gezelschap mannen van middelbare leeftijd deze sport in het lokale zwembad, weliswaar zonder veel aspiraties.

Bertrand (Mathieu Amalric), al twee jaar depressief, meldt zich spontaan aan en wordt opgenomen in de zwem- annex praatclub. Hij blijkt niet de enige te zijn die worstelt met zijn levensfase – het voelt als thuiskomen. Ze worden begeleid door de zachtaardige Delphine (Virginie Elfira uit UN AMOUR IMPOSSIBLE), een voormalig schoonzwemkampioene met een gebroken carrière. Zij leest de mannen vanaf de duikplank poëzie voor. Zo niet haar vroegere sport-partner, die later het stokje – meer de zweep eigenlijk – van haar overneemt. Al snel heeft zij er bij de mannen flink de wind onder. Ondanks de laatdunkende reacties van familie en omgeving krijgen de heren dankzij de wekelijkse trainingen langzaam maar zeker hun zelfvertrouwen terug. En dan krijgen ze wind van een heus wereldkampioenschap synchroonzwemmen voor mannen in Noorwegen. Ze moeten er tegenaan!

Regisseur Gilles Lellouche (te zien in NOUS FINIRONS ENSEMBLE) heeft dé jet set aan Franse acteurs zo gek gekregen om mee te werken aan zijn film. Ze vervullen hun rol met verve en wekken met hun aanstekelijke gestuntel en minder fraaie uiterlijk begrip, sympathie én een hartelijke lach – wat zullen die een plezier hebben gehad tijdens de opnames! LE GRAND BAIN, op ware gebeurtenissen gebaseerd, was met bijna 4,5 miljoen bezoekers een enorm kassasucces in Frankrijk.