Rita & krokodil

De kleine Rita zit bomvol energie. Voor elke dag heeft ze wel een nieuw plannetje. Soms moet ze haar boezemvriend Krokodil overhalen om mee te doen. Die ligt het liefst in bad of verorbert een lekker maaltje.

In haar rode jurkje met witte stippen danst Rita door het leven. Aan stilzitten heeft ze een grondige hekel. Vaak spoort ze Kr-Kr-Krokodil aan om uit zijn badkuip te komen, dan kunnen ze naar buiten. Kastanjes zoeken of bosbessen plukken, vissen in het meer, een hut bouwen in de tuin van oma of naar de dierentuin. Plannen genoeg!

Haar goedmoedige vriend kent geen woorden, maar laat met zijn ‘krrr-krrr-krrr’ haarfijn blijken wat hij van Rita’s ideeën vindt. Meestal is Krokodil enthousiast, maar soms vraagt Rita iets te veel van hem. Zoals die keer dat ze samen op de slee van de besneeuwde heuvel af roetsjten, of toen ze verdwaalden in het bos, of die nacht in de tent met al die vreemde geluiden – best spannend.

Wat Krokodil ook niet altijd leuk vindt is dat Rita een beetje de baas speelt. Hij moet altijd doen wat zij bedenkt of zegt, ook al zijn haar plannetjes soms best link. Maar dan doet hij gewoon zijn eigen zin of waarschuwt hij Rita voor gevaar. Eén ding staat vast: Rita en Krokodil hebben samen veel plezier en vinden elke keer weer een goede oplossing als ze in een avontuur verzeild raken.

RITA & KROKODIL is een compilatie van acht filmpjes van vijf minuten – prima geschikt dus voor de focus van peuters en kleuters. De verhaaltjes zijn gebaseerd op de gelijknamige Deense prentenboekenreeks van Sírí Melchior. Zij bewerkte ze zelf tot deze grappige, levendige en kleurrijke korte films.