un_amour_impossible.jpg

Un amour impossible

Un amour impossible

Een romantisch drama , naar de autobiografie van schrijfster Christine Angot, die de eerste veertig jaar van haar leven beschrijft. In de film is het haar dochter Chantal die haar vertolkt.

De mooie, bescheiden Rachel Steiner (Virginie Efira) woont met haar moeder en zus in een eenvoudige wijk van de Franse stad Chateauroux. Haar vader is vertrokken toen ze drie jaar oud was en ze heeft de reden hiervan nooit te horen gekregen. Ze werkt als typiste voor een verzekeringsbedrijf en de wekelijkse dansavond is een welkome afleiding in haar saaie bestaan.

Maar dan verschijnt Philippe  Arnold (Niels Schneider)in haar leven: knap, charmant, hoog opgeleid en van goede komaf. Hij werkt als tolk/vertaler en is even in Chateauroux neergestreken. Hopeloos verliefd is Rachel wanneer Philippe aankondigt terug te moeten terugkeren naar Parijs. Rachel had al een huwelijksaanzoek verwacht en stemt toe de laatste nacht met hem door te brengen. Hij belooft te schrijven en doet dat ook, maar als ze aankondigt zwanger van hem te zijn, laat hij meteen weten dat er voor hem niets verandert. Hij zal nooit met haar trouwen.

Met de hulp van haar moeder en zus voedt Rachel haar dochter Chantal (Jehnny Beth) alleen op. De jaren verstrijken en Rachel blijft hopen dat Philippe van gedachten verandert. Tot hij  tijdens één van zijn schaarse bezoekjes zijn huwelijk met een rijke Duitse opbiecht . Rachel  wijst  hem voorgoed de deur. Voor haar dochter blijft ze echter moeite doen om het vaderschap geregistreerd te krijgen en uiteindelijk stemt Philippe daarmee in - de gevolgen had Rachel helaas ook niet kunnen voorzien.