The sisters brothers

Twee huurmoordenaars trekken door het wilde westen en laten een spoor van geweld achter. Het is echter niet alleen bloedvergieten in deze western. Integendeel: kameraadschap en broederliefde zorgen voor een gevoelige sfeer.

Het is rond 1850, in Amerika woedt de goudkoorts en veel mensen lijken bevangen door hebzucht. Zo ook de machtige oligarch the Commodore (Rutger Hauer), opdrachtgever van de huurmoordenaars Eli Sisters (John C. Reilly) en Charlie Sisters (Joaquin Phoenix). De twee broers trekken van Oregon naar Californië, op zoek naar wetenschapper Hermann Kermit Warm (Riz Ahmed) die een methode heeft bedacht om goud te detecteren in water.

Hoewel de gebroeders Sisters de reputatie hebben van genadeloze killers, zijn ze bepaald niet koelbloedig. De gevoelige Eli maakt zich druk om kleine dingen, zoals het gebruik van een tandenborstel en een toilet – zaken die hij voor het eerst onder ogen krijgt. De jongere Charlie daarentegen verdrinkt zijn onrust en twijfel in de alcohol, wat weer tot vele ruzies leidt. In een parallel verhaal zien we dat zij niet de enigen zijn die jacht maken op de wetenschapper: ook privé-detective Morris (Jake Gyllenhaal) is ingehuurd om in het bezit te komen van Warm’s vondst. Hij kiest voor een andere aanpak, maar als de wegen van Morris en de twee broers elkaar kruisen wordt het bloedstollend spannend.

De gelauwerde Franse regisseur Jacques Audiard (UN PROPHÈTE, DE ROuiLLE ET D’OS) maakte van THE SISTERS BROTHERS een soort anti-western. Met succes, want op het filmfestival van Venetië won hij de prijs voor beste regie.