life_itself.jpg

Life itself

Life itself

Regisseur Dan Fogelman bracht een ware sterrencast bijeen voor LIFE ITSELF. Een romantisch drama, dat gaat over – ja inderdaad – het leven zelf.

Oscar Isaac, Olivia Wilde, Annette Bening, Mandy Patinkin, Antonio Banderas en nog veel meer bekende namen spelen allemaal een rol in een verhaal dat vier generaties en twee continenten overspant, en vooral over de essentie van het leven zelf gaat: over keuzes, liefde, humor, relaties, ruzies en vriendschap. Regisseur Dan Fogelman, die eerder het verhaal van CRAZY, STUPID, LOVE bedacht, schreef en regisseerde deze film nu zelf.

Het verhaal begint bij een New Yorks koppel, vanaf schoolromance via huwelijk naar zwangerschap. Na een breuk in de verhaallijn volgen we hoe hun kindje opgroeit bij haar grootouders. Om vervolgens deelgenoot te worden van een romance van een heel ander stel in Spanje en hoe die zich ontwikkelt tot een gezinsleven op een olijfboomgaard. De film brengt het als aparte verhalen, waarvan de onderlinge verbanden lang verborgen blijven.

Oorzaken en gevolgen wisselen elkaar af, we springen door de tijd en van de ene naar de andere generatie, en heen en weer over de oceaan. Met een lach en een traan, van lichtvoetig tot heftig geëmotioneerd, totdat uiteindelijk alles samenvalt in een afgerond geheel. Typisch Amerikaans? Melodramatisch? Tranentrekker? Geforceerd? Over the top? Iedereen kan er het zijne van denken, maar deze film verrast en ontroert je wel, geeft je een warm gevoel, en je komt hand in hand weer naar buiten.